Jeugd Teater Lier

Auteur: Rudy Van Roy

Spelleiding: Gert-Jan Janssens

 

 

Data: 27, 28 januari 2012,  3, 4, 10, 11 februari 2012 telkens om 20u

29 januari 2012, 5 februari 2012 telkens om 15u

Een creatie van Jeugd Teater Lier.

Verschillende sprookjesfiguren worden uit het bos gelokt naar een feestelijk evenement in een stad die 800 jaar bestaat. Daar maken ze kennis met een artistieke leider die hen inzet bij de stadsviering. Als alles op punt staat, slaat een mysterieuze manipulator toe.

Een grappig en spannend verhaal, waarin oeroude bekende personages uit hun normale omgeving worden gehaald. Ze komen terecht in de wereld van vandaag.

Geschikt voor een publiek van 8 tot 88 jaar.

Met: Dora Couderé, Enya De Graef, Kiani De Graef, Daan De Prijck, Mees De Win, Wannes De Win, Laura Gil Mourino, Ann-Sofie Janssens, Kato Janssens, Hanne Kraat, Lore Mortelmans, Dries Slootmans, Hanne Van den Wijngaert, Amber Van der Heyden, Cato Van Gerwen, Roos Van Hauwaert, Kato Van Muylder, Inge Wouters en Viki Wouters.

Auteur: Molière

Spelleiding: Roland De Lathouwer en Anneliese De Boeck

Muziek: Gert-Jan Janssens

Productie: Béa Scheffer

Decorontwerp: Dirk Garcia

Lichtontwerp: Dirk Ceulemans

In samenwerking met de modeafdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Lier (SASK) die de kostuums heeft ontworpen en gemaakt.

Data: 30, 31 maart 2012, 3, 6, 12, 13, 14 april 2012 telkens om 20u

1 april 2012 om 15u

 

Deze satire over hypocrisie en misbruik van godsdienst is 350 jaar oud, maar nog altijd heel actueel.

De rijke, goedgelovige Orgon haalt Tartuffe, een arme vrome man, in huis.  Maar de vroomheid van Tartuffe is maar schijn.

Een grappige klassieker in een nieuw jasje.

 

 

Met: Rita Beullens, Nick Celis, Jos De Haes, Jeannine Hens, Ann-Sofie Janssens, Gert-Jan Janssens, Hans Kraat, Roger Meylemans, Katrien Monnissen, Daniel Preckler en Anke Slaets

Auteur: Frank Houtappels

Spelleiding:
Jeannine Hens

 


Data: 2, 3, 6, 9, 10, 16 december 2011 telkens om 20u

11 december 2011 om 15u

Wanneer de dochters van Ingrid elkaar ontmoeten in het ouderlijk huis waar hun moeder alleen achterblijft na de dood van hun vader, blijkt weer eens hoe verschillend ze zijn. Mia en Roos beseffen dat hun moeder niet meer zo goed voor zich zelf kan zorgen. Ze willen wel helpen, maar zelf hebben de dochters hun leven ook niet helemaal op orde. En dan daagt een buurman op die altijd wel een handje wil toesteken.

Een zeer menselijk en zeer geestig toneelspel.

Met: Nancy Ceuppens, Bruno Dewispelaere, Francine Dom en Gert Verschueren.