Auteur: William Shakespeare
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Roel De Caluwé, Ellen D'Hondt, Lennart Broes, Gert De Cuyper, An Gabriëls, Stefanie Van Pelt, Johan Jacobs, Nico Plinke, Marc De Belder, Paul Wuyten, Linda Godon, Nancy Ceuppens, Albert Voet, Roelke Callens, Liesbeth Lambrecht, Joke Nyssen, Kristof De Vos, Stefan Van Robbroeck, Hanne Beukeleirs, Eva Brijs, Ilke Callens, Valerie Clissen, Kim De Jonghe, Jesse De Ridder, Sanne De Ridder, Joke Keersmaekers, Ellen Vanassche, Elise Van Gool, Hans Vercammen, Alexander Vermeiren, Teun Vervoort, Mira Bertels, Marijke Callens, Leen Corluy, Kelly De Cuyper, Kelly Bogaerts, Lies Rahm, Ellen Smedts en Melody Van den Acker.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 15 februari 1997 in Vredeberg Lier

‘Romeo en Julia' is al op vele manieren gespeeld, maar de kattenversie die Dirk Callens van het liefdesverhaal gemaakt heeft, moet toch uniek zijn. De elkaar bestrijdende clans van de ‘Montachi's' en de ‘Capulets' vechten als katten hun vete uit op de daken van Verona.

Kattenkostuums en een leuke grime van kattensnoetjes, samen met swingende muziek en choreografieën, o.a. van de showbeesten ‘Amerikatten', maken van Shakespeare's klassieker opnieuw een spetterend familie-spektakel.

Auteur: John Osborne
Regie: Eric Dezitter

Cast: Koen Theuwis, Gert Couderé, Greet Van Stijvoort, Jytte Smets en Bruno Dewispelaere.

Muzikanten: Veerle De Keuster, Sabine Van Regenmortel, Sven De Meyer, Tom Maes en Luc Smets.

Première: 11 april 1997 in Vredeberg Lier

Met ‘Wrok om gisteren' zet Teater een ‘hard' stuk op de planken. De bitterheid uit het stuk is als het ware gesymboliseerd in het decor dat voornamelijk uit ijzer bestaat.

Woede tegenover de maatschappij, doorgetrokken tot cynisme en agressie tegenover zijn onmiddellijk omgeving, dat is wat John Osborne zijn hoofdpersonage Jimmy Porter de zaal laat inslingeren in ‘Look back in Anger', dat in de jaren vijftig het Britse theaterleven dooreen schudde. Hoe vlijmscherp de dialogen ook zijn, daaronder zitten diepe emoties van liefde en tederheid.

De dramatische kracht van dit ‘geladen' stuk wordt vergezeld van een experimentele muzikale omlijsting, waarbij getrommeld wordt op ijzeren vaten. De klank wordt gedempt door water op het deksel van de vaten. Dat opspattende water, gevangen in een lichtbundel, creëert een bijzonder effect.

Auteur: Bertolt Brecht
Regie: Door Van Boeckel

Cast: Luce Plinke, Paul Wuyten, Gert Couderé, Greet Van Stijvoort, Carl Schmitz, Nans De Haes, Marc De Belder, Koen Theuwis, Marleen Jacobs, Bruno Dewispelaere en Jan Lyssens.

Muzikant: Eric Seynaeve

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 18 oktober 1996 in Vredeberg Lier

Teater bouwt een feest met ‘De Bruiloft'. Een wrang feest weliswaar, want Brecht maakt van de huwelijksviering een vlijmscherpe satire, waarin drank en zwarte humor het burgermansfatsoen wegvegen.

Toch is alles voor een plezierig avondje aanwezig in de originele regie van Door Van Boeckel. Er is de overvloedige maaltijd, de muziek met een pianist op de scène, de live gezongen liederen en er zijn de obers die als echte ceremonie-meesters optreden, dat alles overgoten met een saus van kitsch.

Na Vredeberg trekt Teater met ‘De Bruiloft' in november-december 1996 nog voor zeven voorstellingen naar het Fakkelteater in Antwerpen.

Middeleeuws wagenspel
Regie: Herman Fabri

Cast: Paul Wuyten, Luce Plinke, Jan Lyssens en Lily Roels.

Figuratie: Mira Bertels

Première: 15 september 1996 in 't Kranske Lier

In 1996 herdenkt Lier de vijfhonderdste verjaardag van het huwelijk van Filips de Schone met Johanna van Castilië, dat in Lier plaatsvond. De stad wordt gedurende enkele weken ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer. Daarbij hoort ook een tornooi onder de toneelverenigingen in de traditie van de rederijkers. Teater neemt er aan deel met het wagenspel ‘Drie dage heere', waarin twee pantoffelhelden en twee bazige vrouwen strijden om de macht over het huishouden.

Na vijf opvoeringen op 15 september 1996 op de pittoreske locatie van de binnenkoer van 't Kranske in de schaduw van de Sint Gummarustoren is er dezelfde avond een optreden op de Grote Markt tijdens een groot volksfeest en in aanwezigheid van ‘Filips en Johanna'. Een week later, op 22 september 1996, zijn er opnieuw vier opvoeringen in 't Krankse.