van Claire Swyzen
in een regie van Jan Verbist

 

Momentopnames uit het leven van vier zusters. Vier vrouwen met een verborgen verleden vol grote en kleine littekens.

Deze productie ging in 2002 bij ‘De Tijd’ in première met Antje De Boeck, Mieke De Groote, Els Dottermans en Chris Thys.

Ontwapenend, meeslepend en beklijvend theater.

Met: Rita Beullens, Nancy Ceuppens, Jeannine Hens en Gert Verschueren

18 – 19 – 22 – 25 – 26 – 27 januari 2008 om 20u
20 januari 2008 om 15u

Liers Minitheater 'Spaanse Poort'
Bril 6
2500 Lier

tekst en regie : Dirk Callens

Ondergedompeld in de wereld van Alexandre Dumas’ klassieker  “De drie musketiers” creëert Jeugd Teater Lier een nieuw verhaal. 

Op het ogenblik dat koning Lodevijn denkt gelukkig te kunnen sterven nu hij zijn troon en kroon met een gerust hart kan overdragen aan zijn lieftallige dochter Bijou, zorgt kardinaal Rigoureux voor een onaangename verrassing.  Hij beweert dat niet Bijou maar zijn pleegkind Dégoûtant de rechtmatige troonopvolger is.  En wanneer blijkt dat er misschien ook nog een derde troonkandidate is, weigert de koning nog te sterven.  Eerst wil hij de waarheid kennen.  Geholpen door Volière, een decorbouwer van het Koninklijke  theater, zal de koning trachten het raadsel van de troonopvolging te ontrafelen.  Al snel zal blijken dat de Vierde Musketier een heel belangrijke pion wordt in het ontrafelen van het mysterie.

Heldhaftige degenvirtuozen, oogverblindende minnaressen, ijverige kamermeiden en slinkse bakkersknechten staan garant voor een dolkomische, pikante en boeiende vertelling met veel blauw bloed, vurige duels en pittige liefdesaffaires.  

Een creatie van Jeugd Teater Lier, geschikt voor de hele familie vanaf 7 jaar!

Met: Anneleen Adriaenssens, Iris Adriaenssens, Kiara Bocklandt, Ilke Callens, Nick Celis, Roel De Caluwé, Ruben De Clercq, Enya De Graef, Kiani De Graef, Roland De Lathouwer, Lore De Vos, Dries De Win, Francine Dom, Nele Druyts, Michèle Even, Lucie Feijen, Axelle Fleurbay, Isabeau Fleurbay, Laura Gil Mourino, Natalia Gil Mourino, Eline Hellemans, Alix Hoefkens, Ann-Sofie Janssens, Dorien Janssens, Gert-Jan Janssens, Kato Janssens, Hanne Kraat, Kaat Leysen, Lesley Nevejans, Daniël Preckler, Anke Slaets,  Leen Soons,  Leen Van den Bogaert, Amber Van der Heyden, Cato Van Gerwen, Door Van Gerwen, Nana Van Gerwen, Sam Van Gerwen, Jens Wuyten en Paul Wuyten.

8 – 15 februari 2008 om 20u
9 – 10 – 16 februari 2008 om 15u
17 februari 2008 om 10u30


CC Vredeberg, Vredebergstraat 12-14, Lier

historisch drama van Rudy Van Roy
geïnspireerd  op “Pieter Daens” van Louis Paul Boon
in een regie van Dirk Callens

Priester Adolf Daens strijdt voor de lotsverbetering van de arbeidersklasse in de 19de eeuw. Hij komt daarbij in conflict met fabriekseigenaars, (katholieke) burgerij én clerus. Vooral de confrontatie met zijn kerk breekt Daens zuur op en voert hem naar een tragisch levenseinde.
Priester Daens overlijdt in 1907, precies 100 jaar geleden

Speeldata 28 – 29 september 2007 – 5  – 6 – 9 – 12 – 13 oktober 2007 om 20u
14 oktober 2007 om 15u
EXTRA VOORSTELLINGEN op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober om 20u
Zaal  Liers Minitheater ‘Spaanse Poort’ Bril 6 te Lier