naar William Shakespeare
in een bewerking en regie van Dirk Callens
choreografie: Aline Deleu


Cast: Iris Adriaenssens, Ona Bes, Kiara Bocklandt, Roel De Caluwé, Niels De Preter, Lore De Vos, Nele Druyts, Michèle Even, Lucie Feijen, Isabeau Fleurbay, Natalia Gil Mourino, Rozemarijn Hauwaert, Eline Hellemans, Alix Hoefkens, Frederik Huygens, Iris Jacobs, Ann-Sofie Janssens, Dorien Janssens, Kato Janssens, Hanne Kraat, Jan Kraat, Kaat Leysen, Lettice Michiels, Lesley Nevejans, Daniël Preckler, Fien Roothooft, Leen Soons, Margot Thys, Laura Van Bladel, Leen Van den Bogaert, Amber Van der Heyden, Joeri Van Dingenen, Marleen Van Dooren, Cato Van Gerwen, Door Van Gerwen, Nana Van Gerwen, Tharis Van Tilborgh, Albert Voet, Lobke Vos, Jens Wuyten en Paul Wuyten.

Première: 23 februari 2007 in CC Vredeberg Lier

Hoog op de daken van Verona wonen vele katten, in alle soorten en kleuren. Twee kattenfamilies, de Montachi’s en de Capulets, strijden om het bezit van het dak van het gemeentehuis, het Palazza del Commune. Wie meester is van dat dak is ook heerser over de stad. Vader Capulet wil zijn dochter Julia verloven met graaf Paris, een pronkkater die al veel kattententoonstellingen heeft gewonnen. Op het feest dat vader Capulet ter ere van Julia geeft, daagt ook Romeo Montachi op …

Jeugd Teater Lier brengt het beroemde liefdesverhaal opnieuw tot leven in de wereld van katten. Na 10 jaar een herneming van deze zeer succesvolle jeugdproductie voor de hele familie (geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar).

productie van Hans Kraat

Cast: Jos De Haes, Dries De Win, Jeannine Hens, Marleen Jacobs, Gert-Jan Janssens, Roger Meylemans en Kathleen Truyts.

Première: 23 maart 2007 in Spaanse Poort Lier

 

De belangrijkste emotie in het menselijk leven is lachen. Een kind van zes lacht gemiddeld 300 keer per dag, een volwassene slechts 47 keer. Tijdens een goede lachbui stijgt de productie van endorfine (een natuurlijke pijnstiller) en adrenaline (extra energie).

De Rode Bal geeft u een diversiteit aan humor.

Humor die u vijf seconden doet lachen, en tien minuten nadenken.

Monoloog van Rudy Van Roy
Regie : Ria De Haes
Spel: Jos De Haes

 

Première: 1 september 2006 in Zaal Fort van Kessel

Maurice keert kort na de eerste wereldoorlog terug naar het Fort van Kessel waar hij in 1914 soldaat is geweest.
Hij vertelt over de strijd aan het Fort en achter de Ijzer.

'Het vaderland moest groter zijn’ is een verhaal over een tragisch verleden van heel dichtbij en over menselijke gevoelens in tijden van waanzin.

"Het vaderland moest groter zijn" ging op 1, 2 en 3 september 2006 in première op het Fort van Kessel en wordt ter gelegenheid van de Dag van de Wapenstilstand op zaterdag 11 november 2006 hernomen in ‘Den Bril’. Er werden extra voorstellingen gepland op zaterdag 9 en zondag 10 december 2006 in ‘Seine 97’ te Lier.

van Tom Lanoye
in een regie van Dirk Couvent


Cast: Eva Brijs, Nick Celis, Gert-Jan Janssens, Anne Vandeplassche, Charlotte Vandeplassche, Sam Van Gerwen, Elise Van Gool en Line Verckist.

Première: 13 april 2007 in Spaanse Poort Lier

De Jossen zijn aandoenlijke wezens die verdacht veel lijken op 'echte' mensen. Samen hebben ze een wereld gecreëerd waarin vriendschap centraal staat: hun Josdom.

Tot op een mooie dag één van de Jossen wil ontsnappen. Gedaan, hij stopt ermee. Genoeg. Basta. Hun Josdom davert op zijn grondvesten. Maar Jossen laten zich niet zomaar doen. Ze vechten voor elkaar, want dat is het enige wat hen op de been houdt. Hun vriendschap. Hun Josdom.

Een stuk met een bloedserieuze ondertoon, maar zo hilarisch dat het ons voortdurend aan het lachen brengt.