creatie van een jeugdstuk van Dirk Callens
 

Cast: Iris Adriaenssens, Kiara Bocklandt, Eva Brijs, Nick Celis, Roel De Caluwé, Niels De Preter, Lore De Vos, Nele Druyts, Michèle Even, Lucie Feijen, Isabeau Fleurbay, Eline Hellemans, Kay Hens, Alix Hoefkens, Frederik Huygens, Ann-Sofie Janssens, Dorien Janssens, Kato Janssens, Hanne Kraat, Hans Kraat, Jan Kraat, Kaat Leysen, Marijke Leysen, Nils Reel, Anke Slaets, Leen Van den Bogaert, Anne Vandeplassche, Charlotte Vandeplassche, Amber Van der Heyden, Joeri Van Dingenen, Marleen Van Dooren, Natalys Van Dyck, Cato Van Gerwen, Door Van Gerwen, Nana Van Gerwen, Sam Van Gerwen, Elise Van Gool, Line Verckist, Albert Voet, Fien Voet, Floor Voet en Jens Wuyten.

Première: 3  maart 2006 in CC Vredeberg Lier

De ijzig strenge juffrouw Hekel leidt met harde hand "Huis ten Hemel", een pensionaat voor meisjes. Voor de meisjes is het leven in het huis alles behalve een hemel. Juffrouw Hekel dwingt de kinderen immers tot harde arbeid, nooit hebben ze tijd voor spel of plezier.

Dan duikt plots een neef van Hekel op. Hij bedelt om kost en inwoon. Juffrouw Hekel zwicht voor zijn opdringerigheid maar beseft niet dat ze met haar neef ook heel wat narigheid binnen haalt. De neef noemt zichzelf immers sprookjessprokkelaar en met zijn fantasie en verhalen zet hij "Huis ten Hemel" danig op z’n kop. Dit tot groot jolijt van de kinderen maar tot grote ergernis van juffrouw Hekel. En zonder het zelf te weten, gaat juffrouw Hekel zelf de hoofdrol spelen in één van de sprookjes ... .

Sprookje zkt. Prinses is de nieuwste creatie van Jeugd Teater Lier: een sprankelend verhaal met een snuifje romantiek en een ode aan de fantasie! Niet te missen dus! Voor iedereen vanaf 6 jaar!

komedie van Alan Ayckbourn
regie: Door Van Boeckel
 
Cast: Anneliese Claus, Jeannine Hens, Kathleen Truyts, Jos De Haes, Dries De Win, Roger Meylemans en Daniël Preckler.
Aan de piano: Gert-Jan Janssens.

Première: 21 april 2006 in Spaanse Poort Lier

We vertoeven in het favoriete restaurant van een familie. Tijdens het verjaardagsfeest van Irène zijn we getuige van de verwikkelingen in haar huwelijk en in het zakenleven van de familie. Met de twee zonen spoelen we terug en vooruit in de tijd en in hun leven. Net als de exotische restauranthouder en zijn obers leven we mee met hun wel en wee.
Een bittere komedie over de broosheid van geluk. Geluk dat we meestal niet vatten op de momenten dat het ons overkomt, maar waarvan we achteraf beseffen dat het ogenblikken 'om nooit te vergeten' waren.
 
Een toneelstuk om vooral niet te missen !

een kerstvertelling

naar Charles Dickens
regie : Jean-François D'hondt
 
Cast: Anneliese Claus – Rita Cools - Gert Couderé - Marc De Belder – Jos De Haes – Roland De Lathouwer – Niels De Preter – Michèle Even – Marleen Jacobs - Ann-Sofie Janssens – Gert-Jan Janssens – Jan Lyssens – Hanne Kraat – Hans Kraat – Jan Kraat – Daniel Preckler – Anke Reel - Lily Roels – Nana Van Gerwen - Hans Vercammen – Marieke Verreet - Elly Verschooren – Albert Voet - Jens Wuyten

 

Première: 2 december 2005 in Spaanse Poort Lier 

In deze voorstelling vol nostalgische kerstsfeer maken we kennis met de vrek Scrooge die alleen maar aan werken en geld denkt tot hij wordt geconfronteerd met beelden uit zijn verleden en toekomst.