Auteur: George Orwell
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

 

Cast: Marc De Belder, Jos De Haes, Paul Wuyten, Albert Voet, Sofie Dietvorst, Iris Adriaenssens, Eva Brijs, Anne Vandeplassche, Teun Vervoort, Lucie Feijen, Marijke Leysen, Anke Slaets, Leen Van den Bogaert, Natalys Van Dyck, Bart Slaets, Hans Kraat, Roel De Caluwé, Jan Kraat, Joeri Van Dingenen, Jens Wuyten, Niels De Preter, Frederik Huygens, Joris Kerremans, Door Van Gerwen, Joren Van Houdt, Pieter Nyssen, Anke Reel, Gert-Jan Janssens, Michèle Even, Alix Hoefkens, Charlotte Vandeplassche, Elise Van Gool, Line Verckist, Sam Van Gerwen, Nick Celis, Kay Hens, Ann-Sofie Janssens, Hanne Kraat, Kaat Leysen en Nana Van Gerwen.

Choreografie: Aline Deleu

Première: 27 februari 2004 in Vredeberg Lier

‘Boerderij der dieren' is een bewerking van Dirk Callens naar ‘Animal Farm' van George Orwell. Het stuk is een aanklacht tegen machtsmisbruik en dictatuur. De varkens nemen het beheer over de boerderij over, zogezegd om de dieren te bevrijden van de mens. Uiteindelijk leggen de varkens op hun beurt hun wetten op en hun ‘regime' is al even totalitair als dat van de boer. Met muziek en dans, grappige kostuums, grime en decor is ‘Boerderij der dieren' een kleurrijk JTL-spektakel.

Auteur: Guido Van Meir
Regie: Nans De Haes

Cast: Thomas Bellinck, Bram De Win, Ilke Callens, Nele Boyden, Roelke Callens, Sarah Van Hoecke, Hans Vercammen en Karolien Op de Beeck.

Première: 16 april 2004 in Spaanse Poort Lier

Na ‘Hou me vast !' (2001) is ‘De Stoel van Stanislavski' een nieuwe jongerenproductie van Teater.

In het stuk onderwerpt een regisseur kandidaten aan een auditie. Dat gaat gepaard met een zodanige perversiteit dat de manipulerende regisseur zijn eigen ondergang oproept als enkele kandidaat-acteurs hem zelf - al acterend en improviserend - te grazen nemen. Theater over theater in een frisse presentatie door jong Teatertalent.

Auteur: Arthur Miller
Regie: Door Van Boeckel

Cast: Béa Scheffer, Jos De Haes, Anneliese Claus, Bart Slaets, Hans Kraat, Gert Couderé, Marc De Belder, Daniel Preckler, Roel De Caluwé, Roland De Lathouwer, Albert Voet, Marieke Verreet en Elly Verschooren.

Première: 7 november 2003 in Spaanse Poort Lier

In deze klassieker van Miller worstelt de havenarbeider Eddie met zijn gevoelens voor het inwonende nichtje Gina. Het komt tot een uitbarsting wanneer het gezin van Eddie illegale immigranten uit Italië opneemt en Gina besluit te trouwen met één van hen.

‘Van de brug af gezien' is de feestproductie ter gelegenheid van het 25-jarig toneeljubileum van Béa Scheffer, die de aangrijpende moederrol speelt, die haar familie rondom zich ziet verkruimelen.