Auteur: Sergi Belbel
Regie: Jan Verbist

Cast: Nancy Ceuppens, Hilde Fleerackers, Raf Heylen, Marleen Jacobs, Tom Mariën, Ann Meunier, Dirk Mortelmans en Katrien Verelst.

Première: 4 januari 2003 in Spaanse Poort Lier

‘Na de regen' is een co-productie van Teater met Arlecchino en Lyra, de drie kringen die participeren in het nieuwe Lierse minitheater Spaanse Poort in Den Bril. Met deze productie wordt de Spaanse Poort ook geopend als theaterzaal.

In ‘Na de regen' ontmoeten personeelsleden van een bedrijf elkaar op het dak van het kantoorgebouw, waar ze stiekem een sigaret kunnen roken, wat in de burelen ten strengste verboden is. Op deze bizarre plaats geven de uiteenlopende personages uiting aan hun frustraties, angsten en dromen.

Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Bart Slaets, Frederik Huygens, Joren Van Houdt, Albert Voet, Pieter Nyssen, Joris Kerremans, Niels De Preter, Hans Kraat, Francine Dom, Michèle Even, Iris Adriaenssens, Sofie Dietvorst, Laura Engels, Alix Hoefkens, Ann-Sofie Janssens, Jan Kraat, Kaat Leysen, Nils Reel, Anke Slaets, Leen Van den Bogaert, Joeri Van Dingenen, Door Van Gerwen, Jens Wuyten, Ilke Callens, Karolien Op de Beeck, Julie Peeters, Anke Reel, Tine Van den Bogaert, Maarten Adriaenssens, Nick Celis, Gert-Jan Janssens, Jasper Kerremans, Sam Van Gerwen, Eva Brijs, Sanne De Ridder, Anne Vandeplassche, Charlotte Vandeplassche, Elise Van Gool, Line Verckist en Teun Vervoort.

Choreografie: Aline Deleu

Première: 7 maart 2003 in Vredeberg Lier

Voor ‘Merlijn, de tovenaar' heeft Dirk Callens zich gebaseerd op de eeuwenoude legende rond Koning Arthur.

‘Merlijn, de tovenaar' vertelt de avonturen van de jonge schildknaap Ward in Mostagonië, de ondergrondse wereld van het Muizelvolk. Ward wordt de inzet van een duel tussen de tovenaar Merlijn en de heks Morgana. Een spannend verhaal met muziek en dans.

Auteur: William Shakespeare
Bewerking: Marc Lauwrys
Regie: Marc Lauwrys

Cast: Nans De Haes, Jos De Haes, Marc De Belder, Kelly De Cuyper, Gert Couderé, Hans Kraat, Roger Meylemans, Dirk Callens, Albert Voet, Roel De Caluwé, Roland De Lathouwer, Walter Gijs, Marleen Van Dooren, Pieter Nyssen, Daniël Preckler, Hans Vercammen en Philip Verdonck.

Muzikanten: Ivo Peeters, Kris Uleners, Patrick Lahousse en Peter Geysels.

Première: 8 november 2002 in Vredeberg Lier

Onder de titel ‘Wij spelen De Getemde Feeks' is dit de feestproductie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Teater Lier.

Marc Lauwrys maakt een eigenzinnige bewerking, met live-orkest, van deze Shakespeare-klassieker. Het kostuumstuk neemt het publiek mee naar een rijke edelman met twee dochters uit Padua. Zijn jongste heeft vele aanbidders, maar de edelman wil haar pas uithuwelijken als ook zijn oudste dochter, Katharina, bekend als de feeks, een echtgenoot heeft gevonden. Slaagt Petrucchio erin haar te temmen?

Auteur: Ruud De Ridder
Regie: Jan Verbist

Cast: Paul Wuyten, Jan Lyssens, Ria De Haes, Jeannine Hens, Roel De Caluwé, Marieke Verreet, Marleen Van Dooren en Walter Gijs

Première: 25 april 2003 in Spaanse Poort Lier

Deze productie wordt gespeeld ter gelegenheid van de viering van Paul Wuyten (zilveren toneeljubileum). Uiteraard speelt Paul de rol van ‘den bompa' Jos Vleugels.

In ‘Wat doen we met bompa ?' komen de kinderen van Jos Vleugels tot de bevinding dat hij niet langer zelfstandig kan blijven wonen. Na heel wat getouwtrek tussen de zonen en schoondochters komt hij terecht bij zoon Roger. Daar blijkt dat ‘den bompa' nog bijzonder vitaal is en er modernere opvattingen op nahoudt dan zijn kinderen. Kleinzoon Leo en zijn liefje doen daar hun voordeel mee.

‘Wat doen we met bompa ?' is de eerste eigen productie van Teater in de nieuwe zaal Spaanse Poort in Lier.