Auteur: Frank Marcus
Regie: Ria De Haes

Cast: Jeannine Hens, Stefanie Van Pelt, Béa Scheffer en Ellen D'Hondt.

Première: 26 januari 2001 in Den Bril Lier

 

Het is bizar een actrice zich geheel te zien vereenzelvigen met haar personage, nauwelijks nog te bestaan buiten haar rol. Het gebeurt in ‘The Killing of Sister George', een zwarte komedie, waarin een populaire soapactrice getraumatiseerd raakt wanneer haar rol uit een populaire serie wordt geschreven. De dominante ‘sister George' is daardoor zodanig gefrustreerd dat vooral de bij haar inwonende en bovendien getalenteerde, fijngevoelige juffrouw Vanderstouten, het moet bekopen. Dit leidt tot sterke theatrale confrontaties.

Een klein onderdeel van deze productie staat op een video-film van Bart Slaets: de eindscène van ‘sister George' uit de soap waarin Paul Wuyten, Jan Lyssens en Jos De Haes te zien zijn.

Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Maarten Adriaenssens, Eva Brijs, Sanne De Ridder, Paul Wuyten, Francine Dom, Albert Voet, Leen Soons, Bart Slaets, Hans Kraat, Ilke Callens, Julie Peeters, Joris Vereenooghe, Jasper Kerremans, Roelke Callens, Joke Nyssen, Charlotte Peeters, Nils Reel, Hans Vercammen, Elise Van Gool, Teun Vervoort, Anke Reel, Tine Van den Bogaert, Niels De Preter, Kristof De Vos, Mathias Gijs, Gert-Jan Janssens, Robin Renders, Lore Borremans, Sofie De Rop, Ellen Pollard, Charlotte Vandeplassche, Line Verckist, Anneleen Vermeulen, Joris Kerremans, Christophe Lafère, Yannick Lafère en Pieter Nyssen.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 3 maart 2001 in Vredeberg Lier

Dirk Callens maakt een originele bewerking van het Tarzan-thema, waarin Tarzan opgroeit bij de apen en natuurlijk kennismaakt met een jonge Jane, de dochter van professor Hastings, die voor een wetenschappelijke expeditie in de jungle is.

‘Tarzan, de apenjaren' is een familiespektakel met dans en muziek, waarbij de tam tams van de apen de hoofdnoot spelen. Hiervoor is vooraf een percussie-initiatie georganiseerd onder begeleiding van Kristin Kelchtermans en Geert Lauwers.

Auteur: Neil Simon
Regie: Hugo Morrens

Cast: Ria De Haes, Paul Wuyten, Nicole Cant, Hans Kraat, Jos De Haes, Jeannine Hens, Bart Slaets, Stefanie Van Pelt en Albert Voet.

Dansadvies: Sabine Vander Haegen

Première: 20 oktober 2000 in Vredeberg Lier

De vice-burgemeester van New York viert zijn tiende huwelijksverjaardag. Wanneer vier bevriende koppels op zijn feestje arriveren, ligt hij bloedend op zijn kamer. De gasten, die op verschillende tijdstippen aankomen, verspreiden allerlei geruchten die maar weinig uitstaans hebben met de werkelijke dramatische feiten. Geruchten, daarrond draait het allemaal in deze geestige komedie van Neil Simon.

‘Geruchten' is een zeer Amerikaans blijspel, met absurde humor die nauwelijks denkbaar is buiten een typisch Amerikaans bourgeoismilieu. Het gezelschap waagt zich ook aan een Zuid-Amerikaanse conga-dans en er wordt zo goed gesproken dat de productie in het ‘Armand Coenenfestival' van FVST-Antwerpen wordt bekroond met de speciale prijs voor het gebruik van het Algemeen Nederlands.

Auteur: Jules Feiffer
Regie: Nans De Haes

Cast: Roelke Callens, Kelly De Cuyper, Joke Nyssen, Roel De Caluwé, Hans Vercammen, Nele Boyden, Anouk Fraweel, Dorien Moulaert, Sofie Parthoens, Sarah Van Hoecke, Melissa Vets, Thomas Bellinck, Geert Dehertefelt, Benjamin Van Dessel en Maarten Vansina.

Première: 20 april 2001 in Den Bril Lier

Op basis van ‘Hou me vast !', een satirische revue uit 1962 van Jules Feiffer, geeft Jeugd Teater Lier gestalte aan een nieuw jongeren-theaterproject.

Regisseur Nans De Haes stelt het aldus in de programma-brochure: “ Iedereen heeft wel zijn eigen idee hoe theater er vandaag zou moeten uitzien. De ene houdt van zwaar drama, de ander van musical en nog een ander wil alleen ‘eens goed lachen'. Wel, in ‘Hou me vast !' krijg je het allemaal”.

Het programma rolt op verbluffende wijze en met grappige en ontroerende fragmenten doorheen het leven vanaf de kinderjaren tot en met sterven en dood. Sketches, liedjes, dialogen, monologen, het zit er allemaal in.