Auteur: Lewis Carroll
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Liesbeth Lambrecht, Stefanie Van Pelt, Gert De Cuyper, Davy Van Dyck, Kristof De Vos, Joris Vereenooghe, Anneleen Torfs, Valerie Clissen, Anke Reel, Kim De Jonghe, Gert-Jan Janssens, Ilke Callens, Ellen D'Hondt, Roel De Caluwé, Melody Van den Acker, Nico Plinke, Stefan Van Robbroeck, Stefanie Vermeiren, Joke Nyssen, Roelke Callens, Hans Vercammen, Kelly De Cuyper, Niels De Preter, Jona Koekelcoren, Nils Reel, Alexander Vermeiren, Lennart Broes, Eva Brijs, Sanne De Ridder, Elise Van Gool, Teun Vervoort, Mathias Gijs, Geert Renders, Robin Renders, Tim Verbergt, Charlotte Peeters, Julie Peeters en Tine Van den Bogaert.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 11 maart 2000 in Vredeberg Lier

Dirk Callens bewerkt het bizarre verhaal van Lewis Carroll. Een overdosis medicijnen doen ‘Alice' hallucineren en ze komt terecht in een ‘Wonderland' waarin ze het ene maffe figuurtje na het andere ontmoet. Het JTL-kledingatelier dient slakken, muizen, bloemen, een konijn, een grijnskat, een zevenslaper, een griffioen, een soepschildpad en rode en zwarte kaarten uit de naaimachine te toveren. Al deze creativiteit staat borg voor een kleurrijk spektakel met muziek en dans.

Fragmenten van ‘Alice in Wonderland' zijn in de zomer van 2000 op video te bewonderen in het Provinciaal Museum Sterckshof tijdens een tentoonstelling ‘Alice in Zilverland'.

Auteur: Rudy Van Roy
Regie: Herman Fabri

Cast: Marleen Jacobs, Jytte Smets, Gert Couderé, Béa Scheffer, Paul Wuyten, Nancy Ceuppens, Ludo Claes en Jos De Haes.

Dansadvies: Linda Baclaine

Première: 31 maart 2000 in Den Bril Lier

In ‘Een verrassing uit Berlijn' kruisen drie levens elkaar. De plotselinge onderlinge confrontatie zet de drie hoofdpersonages aan tot een diepgaande ontleding van hun emotionele leven. Geen klassieke driehoeksverhouding, maar een eigenzinnig liefdesverhaal van Rudy Van Roy, een auteur uit eigen kring.

Met ‘Een verrassing uit Berlijn' wordt deelgenomen aan het ‘Festival Achilles Mussche' van FVST-Landelijk. De productie eindigt op een tweede plaats na ‘Yerma' van Federico Garcia Lorca, gespeeld door De Schakel uit Aalst.

Improvisatie-project
Regie Jytte Smets

Cast: Lennart Broes, Roelke Callens, Roel De Caluwé, Martine De Kok, Ellen D'Hondt, Liesbeth Lambrecht, Joke Nyssen, Nico Plinke, Stefanie Van Pelt en Hans Vercammen.

Première: 6 november 1999 in Teateratelier Lier

Met inspiratie uit het 16 de eeuwse mirakelspel ‘Mariken van Niemeghen' worden er onder begeleiding van Jytte Smets door een tiental Jeugd Teater-jongeren improvisaties opgebouwd rond thema's als verleiding, angst, liefde, eenzaamheid.

Verbale expressie, muziek, dans, klank- en lichteffecten, het komt allemaal aan bod in een spel dat ‘Gespiegeld' is gedoopt. Het wordt tweemaal gespeeld in het Teateratelier in de Becquevortkazerne in Lier. Improvisatie op een geïmproviseerde locatie.

Auteur: Dario Fo
Regie: Dirk Callens

Cast: Jos De Haes, Ellen D'Hondt, Francine Dom, Linda Godon, Jeannine Hens, Marleen Jacobs, Jan Lyssens, Lily Roels, Eric Seynaeve, Davy Van Dyck, Albert Voet en Paul Wuyten.

Koor: Eva Brijs, Ilke Callens, Roelke Callens, Kelly De Cuyper, Jos De Haes, Ellen D'Hondt, Francine Dom, Linda Godon, Jeannine Hens, Marleen Jacobs, Gert-Jan Janssens, Liesbeth Lambrecht, Geert Lauwers, Joke Nyssen, Nico Plinke, Anke Reel, Lily Roels, Eric Seynaeve, Lieve Van de Weghe, Davy Van Dyck, Stefanie Van Pelt, Joris Vereenooghe, Stefanie Vermeiren, Albert Voet en Paul Wuyten.

Solisten: Ingrid Aerden, Kee Arens, Maaikel Cré, Jos Gulix, Hilde Lenaerts, Jan Lyssens, Daniële Melens, Vera Ongena, Karla Stessel, Tine Van Muylder en Kristel Verelst.

Muzikanten: Kristof Braekman, Jan Cool, Steven Daeseleire en Karla Stessel.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Muzikale leiding: Jan Cool

Première: 22 oktober 1999 in Vredeberg Lier

In ‘Mistero Buffo' (letterlijk ‘komisch misterie') brengt Dario Fo op zijn eigen satirische wijze en met technieken van de commedia dell'arte het lijdensverhaal van Christus, slachtoffer van dezelfde machten die ook het volk uitbuiten.

Teater waagt zich aan dit sociaal geëngageerde spektakelstuk met volksliederen en choreografiën, massa-scènes en monologen en slaagt erin indrukwekkende voorstellingen te brengen. Na vijf opvoeringen in oktober 1999 wordt deze productie in Vredeberg nog viermaal hernomen in januari 2000.