Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Roel De Caluwé, Lies Rahm, Eva Brijs, Sanne De Ridder, Mathias Gijs, Jona Koekelcoren, Davy Van Dyck, Ellen D'Hondt, Alexander Vermeiren, Joke Nyssen, Lennart Broes, Sarah De Vries, Hans Vercammen, Liesbeth Lambrecht, Nico Plinke, Roelke Callens, Melody Van den Acker, Stefanie Van Pelt, Ilke Callens, Leen Corluy, Kelly De Cuyper, Ellen Smedts, Stefanie Vermeiren, Kristof De Vos, Stefan Van Robbroeck, Gert-Jan Janssens, Anke Reel, Nils Reel, Elise Van Gool, Joris Vereenooghe, Teun Vervoort, Hanne Beukeleirs, Jessica Claus, Valerie Clissen en Kim De Jonghe.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 20 februari 1999 in Vredeberg Lier

‘De Vos Reinaart' is de eerste Jeugd Teater-productie die uitsluitend door kinderen en jongeren wordt bezet. Zij brengen een heel dierenbos tot leven met grappige en sluwe exemplaren uit het dierenrijk.

Dirk Callens heeft van het middelnederlandse dierenepos een moderne versie gemaakt, waarin uiteraard de essentie van de ‘Reinaart' bewaard is gebleven: de intriges en karakters confronteren ons met de menselijke ondeugden.

Auteur: Frank Houtappels
Regie: Eric Dezitter

 

Cast: Nans De Haes, Luce Plinke, Nicole Ceuppens en Marijke Callens.

Première: 23 april 1999 in Vredeberg Lier

‘Aan het eind van de aspergetijd' is een vrij intimistisch stuk. Onderhuidse conflicten tussen drie zusters met elk hun persoonlijke frustraties en daartussen een opgroeiend meisje, de dochter van één van hen, die haar groei naar volwassenheid en een eerste grote liefde meemaakt.

Auteur: Jos Houben
Regie: Dirk Callens

Cast: Marleen Jacobs, Nancy Ceuppens, Francine Dom, Bart Slaets, Eric Seynaeve, Leen Soons, Marleen Van Dooren, Jos De Haes, Koen Theuwis, Paul Wuyten, André Morrens, Kee Arens, Bart Lyssens en Peter Lyssens.

Première: 11 december 1998 in Vredeberg Lier

‘Schippersstraat' is volkstheater. Het leven in het Antwerpse Schipperskwartier wordt erin uitgebeeld: de matrozen en de hoertjes in het logementshuis van ‘Marie', die wacht op haar weggelopen Jef, een wasvrouw die alweer zwanger geworden is, een waarzegster van het derde knoopsgat, de oom-agent en het knechtje ‘Spitum', die op zijn manier het geluk zoekt. En uiteraard ook het entertainment van de volksbuurt met Gerard de pianist, die live optreedt.

Deze productie wordt na vier voorstellingen in december 1998 drie keer hernomen in januari 1999, eveneens in Vredeberg.