Auteur: Victor Hugo
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Paul Wuyten, Stefanie Van Pelt, Albert Voet, Marijke Callens, Ellen D'Hondt, Lennart Broes, Roel De Caluwé, Bart Slaets, Davy Van Dyck, Marc De Belder, Lies Rahm, Melody Van den Acker, Roelke Callens, Joke Keersmaekers, Liesbeth Lambrecht, Joke Nyssen, Ellen Vanassche, Silke Andries, Ellen Smedts, Kristof De Vos, Stefan Van Robbroeck, Joris Vereenooghe, Kelly Bogaerts, Leen Corluy, Kelly De Cuyper, Ilke Callens, Jesse De Ridder, Sarah De Vries, An Gabriëls, Hans Vercammen, Alexander Vermeiren, Hanne Beukeleirs, Jessica Claus, Valerie Clissen, Kim De Jonghe, Sanne De Ridder, Evelyne Tavernier, Elise Van Gool, Stefanie Vermeiren, Teun Vervoort en Marcel Bogaerts.

Choreografie: Sabine Vander Haegen

Première: 28 februari 1998 in Vredeberg Lier

De wereldliteratuur is opnieuw de inspiratiebron voor het Jeugd Teater. Dirk Callens maakt een bewerking van het verhaal van de bultenaar ‘Quasimodo', de klokkenluider van de Notre-Dame, het mooie zigeunermeisje ‘Esmeralda' en de aartsdiaken ‘Frollo', wiens passie voor ‘Esmeralda' zijn ondergang wordt.

Voor de vormgeving van deze prestigieuze productie wordt geen moeite gespaard. Er wordt een heuse kathedraal in Vredeberg gebouwd, aan het zigeunervolk dat zich voor het plein van de Notre-Dame ophoudt zijn goochel- en circusacts aangeleerd en alle personages, tot Middeleeuwse vrouwen, ‘dode kinderen', ‘Lucifer' en ‘Saint', het slechte en het goede geweten van ‘Frollo' toe, is met kostuums en grime haast professionele aandacht besteed.

Tijdens de Open Monumentendag op 13 september 1998 worden nog enkele dansfragmenten uit deze productie opgevoerd bij de Sint-Gummaruskerk.

Auteur: Nicolaj Erdman
Regie: Ronny Verheyen

Cast: Koen Theuwis, Leen Soons, Jeannine Hens, Jos De Haes, Luce Plinke, Ludo Claes, Kee Arens, Nancy Ceuppens, Bruno Dewispelaere, Gert Couderé, Jan Lyssens, Marie Goormans, Francine Dom, Steven Wilms, Jesse De Ridder, Sanne De Ridder, Kristof De Vos en Joris Vereenooghe.

Zanginstructie: Tiny Bertels

Première: 27 maart 1998 in Den Bril Lier

‘De Zelfmoordenaar' is een satirische komedie uit het Stalin-tijdperk van de jaren twintig van de vorige eeuw in de Sovjet-Unie.

Het hoofdpersonage, niet gespeend van zelfspot, wil zelfmoord plegen. Hij is omringd door allerlei intrigerende figuren, die verschillende geledingen in de maatschappij symboliseren, die allemaal willen dat ‘de zelfmoordenaar' zijn morbide plannen in hun belang ten uitvoer brengt. Deze satire paste uiteraard niet in het mensbeeld en in de kunstopvatting die het Sovjet-systeem beheerste, en daarom duurde het tot 1987, onder Gorbatsjov, vooraleer dit stuk van Erdman ook in Rusland werd opgevoerd.

In ‘De Zelfmoordenaar' worden ook een aantal a capella-liederen gezongen, die sterk bijdragen tot de sfeer van het stuk, waarin de weemoedige, getormenteerde Russische ziel nooit veraf is.

Auteur: John Godber en Jane Thornton
Regie: Koen Gonnissen

Cast: Nans De Haes, Greet Van Stijvoort, Luce Plinke en Nancy Ceuppens.

Première: 17 oktober 1997 in Vredeberg Lier

‘Shakers' is min of meer de vrouwelijke versie van ‘Buitenwippers'. Vier actrices spelen zowel het personeel als de klanten van een cocktailbar. Opnieuw dus een spektakelstuk met heerlijke staaltjes van komedie, ontnuchtering en ontroering.

Zoals eerder met ‘Buitenwippers' gebeurde, weten ook de meisjes uit ‘Shakers' met dit ‘actie-theater' een gouden medaille te versieren in het ‘Armand Coenenfestival' van FVST-Antwerpen.