Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Albert Voet, Paul Wuyten, Lennart Broes, Carl Schmitz, Marc De Belder, Gert De Cuyper, Nancy Ceuppens, Leen Corluy, Vicky De Clopper, Gwen De Pooter, Ellen D'Hondt, Gitte Maldoy, Lies Rahm, Melody Van den Acker, Kelly De Cuyper, Marijke Callens, Vicky Thijs, Roel De Caluwé, Sven Goyvaerts, Tom Verhoeven, Mira Bertels, Hanne Beukeleirs, Kelly Bogaerts, Ilke Callens, Kim De Jonghe, Jesse De Ridder, Kristof De Vos, An Gabriëls, Glenn Goyvaerts, Ineke Keersmaekers, Jill Kets, Joke Nyssen, Ellen Vanassche, Stefan Van Robbroeck, Stijn Vercammen, Johan Jacobs en Nico Plinke.

Choreografie: Ilse Cuyt

Première: 24 februari 1996 in Vredeberg Lier

Enkele minder bekende vertellingen uit de verhalen van duizend-en-één-nacht worden door Dirk Callens herwerkt tot een nieuw verhaal dat zich afspeelt in het rijk van sultan Sjah Be Da Bedoe, die temidden van zijn harem toch de behoefte voelt nog een vierde maal te huwen. Jaloersheid sluipt zijn rijk binnen en er broedt ook opstand bij de machtigen wanneer de sultan de kinderslavernij wil afschaffen. Heel wat intriges dus tegen de achtergrond van sprookjesachtige taferelen.

‘1001 nacht, een sprookje' is een sfeervolle productie, die zich in betoverende decors, kostuums en choreografieën toont als een gaaf uitgetekend beeldverhaal.

Auteur: Dirk Callens
Regie: Lea Couzin

Cast: Bruno Dewispelaere, Béa Scheffer, Stefanie Van Pelt, Tom Geerinckx, Lily Roels, Koen Theuwis, Leen Soons, Ludo Claes, Gert Couderé, Jan Lyssens en Greet Van Stijvoort.

Première: 15 maart 1996 in Vredeberg Lier

Dirk Callens schreef ‘Krot & Kompanie' in de jaren tachtig onder de titel ‘De Krottenkoning'. Verloedering van woonbuurten en huurdersleed staan centraal in deze sociaal geëngageerde komedie. Kleurrijke buurtbewoners trachten samen met een modaal gezinnetje, dat een schimmelige huurwoning betrekt, een vuist te maken tegen zogenaamde herwaarderingsplannen van grondspeculanten.

Naast het toneelpubliek trekt ‘Krot & Kompanie' de aandacht van Lierse groeperingen die werken rond kansarmoede en woonrecht zoals de ‘Lierse Woonwijzer' en ‘Basisschakel', een woonproject.

Auteur: Ruud De Ridder
Regie: Eric Dezitter

Cast: Paul Wuyten, Béa Scheffer, Greet Van Stijvoort, Bruno Dewispelaere, Marc De Belder, Diane Verschooren, Bart Slaets en Marleen Jacobs.

Première: 21 oktober 1995 in Vredeberg Lier

Geld brengt veel in beweging, niet in het minst in het gedrag van mensen. De grote ommekeer voltrekt zich hier in het leven van een huissloof, voor wie het binnenrijven van de grote pot van de lotto een bevrijding is.

Met ‘Als ik de lotto win' kiest Teater nog eens voor puur amusement. De productie-voorbereiding gaat niettemin gepaard met veel kommer en kwel als gevolg van wijzigingen in de bezetting door ziekte of onbeschikbaarheid, waardoor ‘de lotto' ook meermaals is verdaagd op de kalender. In extremis moet ook nog Eric Dezitter de regie overnemen van Riet Van Gool.