Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Lennart Broes, Albert Voet, Marc De Belder, Johan Jacobs, Peter Nuyens, Jorim Christiaens, Gert Couderé, Stijn Vercammen, Gert De Cuyper, Luce Plinke, Stefanie Van Pelt, Nico Plinke, Melody Van den Acker, Roel De Caluwé, Nancy Ceuppens, Silke Andries, Tine De Beckker, Jesse De Ridder, An Gabriëls, Lies Rahm, Ellen Smedts, Karen Smedts, Vicky Thijs, Ellen Vanassche, Mira Bertels, Ilke Callens, Marijke Callens, Roelke Callens, Leen Corluy, Vicky De Clopper, Kelly De Cuyper, Glenn Goyvaerts, Sven Goyvaerts, Ineke Keersmaekers, Joke Keersmaekers, Liesbeth Lambrecht, Tom Verhoeven, Ann Clé, Annick De Clopper, Gwen De Pooter, Melissa Desenfans, Ellen D'Hondt, Sarah Van Calster en Debby Van Luyck.

Choreografie: Kristine Perpête

Première: 19 februari 1995 in Vredeberg Lier

Dirk Callens puurt een spannend verhaal uit de omvangrijke literatuur over de figuur van ‘koning Arthur': een weggelopen jongen vindt onderdak bij een oude landloper, die ‘Merlijn' blijkt te zijn en door middel van een drankje een droom opwekt waardoor de jongen in Brittannië terechtkomt en als ‘Arthur' om de troon van de overleden koning ‘Uther Pendragon' strijdt.

Met kleurrijke groepstaferelen zoals ‘het Volk van het Land van Steen', ‘Vrouwen van het Meer' en soldaten en keukenmeiden maakt het Jeugd Teater opnieuw een fantasierijk spektakel.

Auteurs: Patrick Bernauw en Dirk Biddeloo
Regie: Koen Gonnissen

Cast: Bruno Dewispelaere

Première: 24 maart 1995 in Vredeberg Lier

De monoloog ‘De Primus' vertelt ‘de story van Paul Witteveen', die gefrustreerd uit zijn schooltijd is gekomen en geobsedeerd is om in het leven te zijn wat hem op de school niet is gelukt: de primus.

Bruno Dewispelaere speelt gedurende anderhalf uur in een knappe taal het getraumatiseerde personage, staande voor het schoolbord of gezeten in een oude schoolbank.

Na vier voorstellingen in Vredeberg in 1995 is ‘De Primus' in 1996 voor vijf voorstellingen aan het woord in het Fakkelteater in Antwerpen en voor een éénmalig gastoptreden in het cultureel centrum Bouckenborgh in Merksem in 1997.