Auteur: Neil Simon
Regie: Claire Nelissen

 

Cast: Luce Plinke, Béa Scheffer, Tom Dewispelaere, Stefanie Van Pelt, Greet van Stijvoort, Bart Slaets en Ludo Claes.

Première: 25 februari 1994 in Vredeberg Lier

 

‘Brighton Beach Memoires', zoals deze komedie oorspronkelijk heet, is geen gewone komedie. Eugène Morris Jerome is een 15-jarige jongen, die zijn puberteit beleeft in een Joodse familie, waarin twee gezinnen samenleven in de ‘Bronx' in New York. Het is 1937, de jodenvervolging is volop aan de orde. Terwijl zijn familie moeizaam het hoofd boven water tracht te houden, droomt Eugène van een leven als artiest.

Tom Dewispelaere speelt op sublieme wijze ‘Eugène', zijn laatste rol bij Teater alvorens naar Studio Herman Teirlinck te vertrekken.

Auteur: Rudyard Kipling
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Lennart Broes, Carl Schmitz, Eliane Dries, Albert Voet, Paul Wuyten, Bruno Dewispelaere, Leen Soons, Vanessa Broes, Johan Jacobs, Marc De Belder, Nancy Ceuppens, Nathalie Vandommele, Roelke Callens, Tine De Beckker, Gert De Cuyper, Joke Keersmaekers, Liesbeth Lambrecht, Ellen Smedts, Karen Smedts, Stijn Vercammen, Ilke Callens, Jorim Christiaens, Leen Corluy, Kelly De Cuyper, Lies Rahm, Annick Vercammen, Mira Bertels, Marijke Callens, Annick De Clopper, Gwen De Pooter, Jesse De Ridder, Melissa Desenfans, Sarah Van Calster, Melody Van den Acker en Sven Wouters.

Choreografie: Muriël Bats

Première: 16 april 1994 in Vredeberg Lier

Het wereldberoemde verhaal van ‘Mowgli', de kleine jongen in het grote dierenrijk, wordt door Dirk Callens in de geijkte JTL-formule gegoten: een spannend avontuur met vele kleurrijke (dieren)-personages.

Omdat muziek en dans in de jeugdproducties van Teater telkens een bijzonder aandeel hebben, wordt in ‘Jungle Boek' voor het eerst beroep gedaan op een choreografe.

Aan de voorstellingen van ‘Jungle Boek' is ook een goed doel verbonden. Door verkoop van t-shirts en petten, met een opdruk van de door Paul Wuyten ontworpen affiche, wordt meegewerkt aan een actie van het Wereldnatuurfonds ten bate van bedreigde diersoorten, meer bepaald de tijger.

Auteur: Pierre Chalet de Chamblain de Marivaux
Regie: Eric Kerremans

Cast: Bruno Dewispelaere, Tom Dewispelaere, Greet Van Stijvoort, Gert Couderé, Béa Scheffer en Bart Slaets.

 

Figuratie: Jan Vercammen

 

Muzikant: Kris Uleners

 

Première: 15 oktober 1993 in Vredeberg Lier

 

‘Het spel van liefde en toeval', een kostuumstuk uit de 18 de eeuw, is een literaire, romantische komedie met een subtiele taal en een fijne karaktertekening van de personages, dé kenmerken van Marivaux.

 

Teater doet dit hoofse blijspel alle eer aan.

 

De productie wordt bekroond met de gouden medaille in het festival ‘Armand Coenen' van FVST-Antwerpen en wint in hetzelfde festival bovendien de speciale prijs voor het taalgebruik.