Auteur: Dirk Callens
Regie: Martin Gyselinck

Cast: Lily Roels, Denise Verwerft, Stefanie Van Pelt, Albert Voet, Viviane Van der Auwera, Tine Van Leemput, Gert Couderé, Bart Slaets, Veerle Kevelaerts, Annelies Kevelaerts, Marc De Belder, Luce Plinke, Tom Dewispelaere, Paul Wuyten, Kris Uleners, Leen Soons, Bruno Dewispelaere, Jan Vercammen, Johan Jacobs, Bart De Potter, Melody Van den Acker, Koen De Potter, Erik Romeijn, Kim De Bot, Bart Mariën, Didier Van Oosterwijck, Jan Lyssens, Greet Van Stijvoort, Eliane Dries, Barbara De Bot, Marijke Callens, Sarah Van Calster, Nathalie Vandommele, Dirk Schepens, Ludo Claes en Herman Verlinden.

Muzikant: Frans Vervoort (accordeon)

Première: 26 februari 1993 in Vredeberg Lier

Teater schrijft met deze productie letterlijk een stuk Lierse geschiedenis.

Geïnspireerd op de Antwerpse ‘Parochie van miserie' schrijft Dirk Callens een Lierse versie tegen de achtergrond van de eerste wereldoorlog. Het wordt een evocatie, met authentieke liedjes, van een kleine Lierse volkswijk in de grote oorlog. De titel ‘loeze goemmersoep' verwijst naar de waterachtige, armzalige soep, die in de eerste wereldoorlog menig Lierenaar in leven heeft gehouden.

De kinderen van de jeugdproducties vormen samen met de volwassenen van het gezelschap de omvangrijke cast.

Auteur: John Godber
Regie: Koen Gonnissen

Cast: Bruno Dewispelaere, Paul Wuyten, Johan Verret en Frans Vercammen.

Première: 9 oktober 1992 in Vredeberg Lier

‘Buitenwippers' is één van de meest spraakmakende Teaterproducties. Vier heren in deftig kostuum scheppen orde in het decadente en rauwe nachtleven. Ze spelen niet enkel de buitenwippers zelf, maar ook de klanten van de discotheek. Een stijlvolle maar harde confrontatie met het leven na middernacht. Een apart toneelstuk met een breed register aan emoties: lachwekkend, triestig, macho, kwetsbaar, ruw, ontroerend.

De productie overrompelt niet alleen zes keer Vredeberg, in 1993 worden er drie reisvoorstellingen gespeeld in Deurne (bij Diest), Balen en Broechem en in 1994 en 1995 trekt het Teatergezelschap met ‘Buitenwippers' voor dertien voorstellingen naar het Antwerpse Fakkelteater.

‘Buitenwippers' behaalt een gouden medaille in het ‘Armand Coenenfestival' van FVST-Antwerpen.