Auteur: John Godber
Regie: Joris Van Dael en Frans Vercammen

Cast: Béa Scheffer, Bruno Dewispelaere, Dirk Callens, Gert Couderé, Ludo Claes, Johan Verret en Frans Vercammen.

Première: 8 februari 1991 in Vredeberg Lier

Een aan lager wal geraakt rugby-ploegje pept zichzelf op om toch de volgende wedstrijd te winnen.

‘Erop of eronder' is ook een actie-stuk met rugby-scènes. Van de acteurs wordt dan ook een sterke fysieke inzet gevraagd en de regisseur heeft ook een coachopdracht. Dat lukt niet zo goed met Joris Van Dael, die enkele weken voor de première vervangen wordt door Frans Vercammen, één van de acteurs. De ‘match' wordt alsnog gewonnen. ‘Erop of eronder' is ‘erop' voor Teater en voor zijn alsmaar veelzijdiger wordend repertoire.

Auteur: Astrid Lindgren
Bewerking: Dirk Callens
Regie Dirk Callens en Denise Verwerft

Cast: Annelies Kevelaerts, Johan Jacobs, Albert Voet, Lily Roels, Marc De Belder, Sabine Fiers, Bruno Dewispelaere, Kris Uleners, Gert Couderé, Erik Romeijn, Carolien Augustijnen, Tine De Beckker, Lies Rahm, Melody Van den Acker, Marijke Callens, Stijn De Lathouwer, Bart De Potter, Koen De Potter, Liesje Jardin, Tina Verhoeven, Ursly Cavens, Jorim Christiaens, Ann De Groof, Tom Dewispelaere, Hilke Hoogendoorn, Maarten Jardin, Veerle Kevelaerts, Dirk Schepens, Vicky Thijs, Sarah Van Calster, Tine Van Leemput, Stefanie Van Pelt en Bram Wellens.

Première: 5 april 1991 in Vredeberg Lier

Voor de tweede Vredebergproductie kiest Jeugd Teater opnieuw voor een Astrid Lindgren-verhaal. Deze keer zijn het twee vriendjes van rivaliserende roversbendes, Ronja en Birk, die spannende avonturen beleven.

Aan muziek en uitbeelding wordt meer en meer aandacht besteed. Naast mensenkinderen zijn er bloemenelfjes, hamstermannetjes en wolfskinderen te zien.

Auteur: Walter Van de Velde
Regie: Marc Lauwrys

Cast: Leen Soons, Jeannine Biscop, Gert Couderé, Diane Verschooren, Paul Wuyten, Piet Van Immerseel, Greet Van Stijvoort, Frans Vercammen, Denise Verwerft, Koen Theuwis, Marc De Belder en Kris Uleners.

Première: 19 oktober 1990 in Vredeberg Lier

Walter Van de Velde zelf is aanvankelijk bereid zijn tragi-komisch en documentair oorlogsstuk ‘Lili en Marleen' bij Teater te komen regisseren. Hij begeleidt nog de casting, die ijzersterk moet zijn, maar moet dan wegens andere theaterbezigheden forfait geven. Marc Lauwrys wordt vervolgens met de regie belast en onder zijn leiding groeit ‘Lili en Marleen' uit tot één van de hoogtepunten op het Teaterrepertoire.

De productie beleeft een eerste reeks voorstellingen in het najaar 1990. Er komt een tweede reeks in het voorjaar 1992. In deze tweede reeks is de bezetting ongewijzigd, op ‘nonkel Rik' na. Piet Van Immerseel neemt de rol van Paul Wuyten over.

‘Lili en Marleen' is dan nog geen populaire TV-serie, maar het stuk scoort wel bij het Lierse publiek en bij wedstrijdjury's. Deze Teaterproductie wint de gouden medaille in het Antwerpse FVST-festival 'Armand Coenen' en wordt laureaat van de Toneelprijs van de Vereniging van Vlaamse Toneelauteurs.