Auteur: Astrid Lindgren
Bewerking: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Veerle Kevelaerts, Stefanie Van Pelt, Tom Dewispelaere, Ann De Groof, Leen Soons, Mia Leysen, Hans Kraat, Koen Theuwis, Erik Romeijn, Jan Lyssens, Gert Couderé, Marc De Belder, Carolien Augustijnen, Ursly Cavens, Jorim Christiaens, Stijn De Lathouwer, Bart De Potter, Koen De Potter, Johan Jacobs, Annelies Kevelaerts, An Romeijn, Mieke Romeijn, Dirk Schepens, Ellen Smedts, Karen Smedts, Vicky Thijs, Sarah Van Calster, Melody Van den Acker, Tine Van Leemput en Bram Wellens.

Première: 28 april 1990 in Vredeberg Lier

Met ‘Pippi Langkous' zet Jeugd Teater Lier de grote stap naar de stadsschouwburg Vredeberg. Deze productie is ook het begin van een traditie: JTL kiest voor eigen bewerkingen door Dirk Callens van wereldberoemde familie-spektakels en geeft speelkansen aan kinderen en jongeren.

Decor, kostuums (veel kostuums, want de bezetting is omvangrijk), grime en later ook meer en meer dans en muziek worden het keurmerk van de JTL-stukken.

‘Pippi Langkous' bewijst meteen dat er een groot publiek is voor dit soort jeugdtheater. Tweemaal loopt Vredeberg vol. Dit eerste grote jeugdstuk is ook het begin van een bloeiende toneelloopbaan voor kinderen zoals Stefanie Van Pelt en Tom Dewispelaere, die later zelfs professioneel acteur wordt.

Auteur: Yvonne Keuls
Regie: Door Van Boeckel

Cast: Paul Wuyten, Béa Scheffer, Ludo Claes, Dirk Callens, Greet Van Stijvoort, Patricia Waegemans, Leen Soons, Chris Verwerft, Frans Vercammen, Koen Theuwis, Kris Uleners en Hans Kraat.

Première: 27 oktober 1989 in Vredeberg Lier

Sociaal geëngageerd theater. “Een pleidooi voor begrip en rechtvaardigheid”, noemt regisseur Door Van Boeckel ‘Jan Rap en z'n maat'.

In dit levensecht toneelstuk van Yvonne Keuls gaat het over het dagelijks bestaan in een opvangtehuis voor maatschappelijk ontspoorde jongeren. Een sterke productie met scherpe portretten van de jongeren in de opvang, de stafleden, de klusjesman. Hard en realistisch, maar evengoed ontroerend en geestig.