Auteur: Paul Coppens
Regie: Frans Vercammen

Cast: Jan Lyssens en Paul Wuyten.

Première: 23 januari 1987 in Den Bril Lier

‘Schafttijd' is een sociaal stuk. Een zelfstandige aannemer werkt al jarenlang samen met zijn enige gast, tevens zijn beste vriend. Dan slaat de crisis toe.

Het stuk speelt zich af op een bouwwerf en dan komt de locatie, de oude hangar (intussen verdwenen) in Den Bril, uitstekend van pas. Zet er een betonmolen, een hoop zand, twee schoppen en een emmer, het dak lekt er toch. ‘Couleur locale' genoeg.

Na vijf voorstellingen in Den Bril gaat ‘Schafttijd' op reis naar Nijlen en Koningshooikt en er worden gastvoorstellingen gespeeld voor de Lierse Schoolbond en opnieuw in Den Bril ter gelegenheid van de dag van arbeid, 1 mei 1987.

Auteur: Dirk Callens
Regie: Dirk Callens

Cast: Koen Theuwis, Mia Leysen, Erik Romeijn, Jasmin Andries, Kim Andries, Stijn Augustijnen, Ann Claes, Bart Claes, Else Masseï, Annelies Mertens, Jan Mertens, Wendy Peeters, Sofie Sels, Vicky Thijs, Bart Vercammen en Jan Vercammen.

Première: 23 mei 1987 in Ritmica Hove

Een sprookje van Dirk Callens voor de eigen kring. We zien een maffe koning die troeteldieren verzamelt en een koningin die veel pudding eet. Maar we zien hier ook de geboorte van Jeugd Teater Lier, met toneel voor en door kinderen. Kleurrijk met eigen kostuums en met eigen muziek.

‘Troetelkoning met puddingsmaak' is bedoeld voor Lier Kermis 1987 in Den Bril maar beleeft zijn première (try-out) in de school Ritmica in Hove. Na nog een reisvoorstelling in Mortsel is ‘Troetelkoning' opnieuw in Den Bril ter gelegenheid van open-deurdagen op 11 oktober 1987.

Auteur: Molière
Regie: Marc Lauwrys

Cast: Paul Wuyten, Béa Scheffer, Jeannine Biscop, Denise Verwerft, Patricia Waegemans, Frans Vercammen, Bob Geraerts, Jan Lyssens, Ludo Claes, Hans Kraat en Eric Romeijn.

Première: 17 oktober 1986 in Vredeberg Lier

Modern theater met een klassieker. De karikatuur van de personages in dit stuk over 's mensen angst voor ziekte en dood en de verwaandheid van de artsen wordt op een gedurfde wijze tot in het absurde doorgetrokken.

Van deze bestofte Molière maakt Teater een fris hedendaags spektakel. Door toedoen van regisseur Marc Lauwrys wordt ‘De ingebeelde zieke' gepresenteerd in een eigenzinnige versie met een sober decor en een opzichtige kostumering. Met een minimum aan attributen wordt een maximum aan theatrale effecten gerealiseerd.