Auteur: Felix Timmermans
Bewerking: René Beyst en Frank Van Roy
Regie: René Beyst

Cast: Paul Wuyten, Jan Lyssens, Mia Leysen, Frans Vercammen, Ronny De Groof, Eric Romeijn, Patricia Waegemans, Bob Geraerts, Béa Scheffer en Denise Verwerft.

Figuratie: Geert Thys, Firmin Thys, Ann Claes, Bart Claes en Ludo Claes.

Première: 28 februari 1986 in Den Bril Lier

Ter gelegenheid van het Felix Timmermansjaar (100 jaar geleden geboren) presenteert Teater fragmenten uit het literaire werk van de beroemde Lierenaar.

De leidraad voor ‘Een druifke zuur, een druifke zoet' is een zinsnede uit ‘Adriaan Brouwer', waarin Timmermans schrijft: “Het leven is een soep met vier troostende mergpijpen in: de drank, de liefde, de toebak en de kunst”. Met dat motto voor ogen wordt het literaire werk van de Fé binnenste buiten gekeerd en maakt de kring originele toneelbewerkingen.

René Beyst maakt bewerkingen uit ‘Pijp en Toebak' (‘Het Liefdeskabinet') en uit ‘De Pastoor uit den Bloeyenden Wijngaerdt'. Frank Van Roy maakt bewerkingen uit ‘Naar waar de appelsienen groeien', uit ‘Pieter Brueghel, zo heb ik u uit uw werken geroken' en uit ‘Ik zal Cecilia komen'. Het programma wordt afgesloten met een keuze uit ‘Adagio', gedichten in het aanschijn van de dood.

‘Een druifke zuur, een druifke zoet' wordt driemaal opgevoerd in Den Bril en éénmaal in het Parochiaal Centrum in Aartselaar. De gedichten uit ‘Adagio' worden nog voorgedragen in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Lier en op een ‘Spektakelbeurs' in het voormalige Kluizekerkklooster in Lier.

Auteur: Eliane & Martine Boëri, Eva d'Arlan en Chantal Pelletier
Regie: Guido Maeremans

Cast: Rita Lodewijckx, Liliane Vekemans en Denise Verwerft.

Première: 18 april 1986 in Vredeberg Lier

Met ‘De drie Jeannes' zet Teater een stap naar het café-theater en naar het cabaret. Met sketches en liedjes bespelen de drie Jeannes op amusante wijze het emancipatie-thema. Het stuk wordt gespeeld in de cafetaria van Vredeberg, voor en tussen het publiek. Maar niet enkel daar.

‘De Drie Jeannes' is tot nog toe de meest succesvolle reisproductie van het gezelschap. Gedurende twee jaar is het programma 37 keer gespeeld in vele Vlaamse steden en gemeenten, zelfs in het Nederlandse Wageningen. De voorstelling van 7 maart 1987 in de Vooruit in Gent wordt gespeeld in het kader van het ‘Toneelfestival Achilles Mussche' van FVST-Landelijk. ‘De Jeannes' van Teater worden laureaat van deze wedstrijd.

Auteur: Sam Bobrick en Ron Clark
Regie: Guido Maeremans

Cast: Jan Hendrickx, Jeannine Biscop, Ludo Claes, Frans Vercammen en Chris Lens.

Première: 8 november 1985 in Vredeberg Lier

In deze komedie staat het thema homoseksualiteit centraal.

Jan Hendrickx, zo belangrijk bij het opstarten van Teater, is opnieuw van de partij als gastacteur. In ‘Arm Vlaanderen' speelt hij (voorlopig) zijn laatste rol bij de kring, die nu reeds lang op eigen benen staat.

‘Arm Vlaanderen' is niet enkel een publieke voltreffer, ook artistiek bevestigt deze productie het niveau van de kring. In het festival ‘Armand Coenen' van FVST-Antwerpen onderscheidt ‘Arm Vlaanderen' zich met een gouden medaille.