Auteur: Walter Van den Broeck
Regie: Guido Maeremans

Cast: Paul Wuyten, Rita Lodewijckx, Denise Verwerft, Liliane Vekemans en Hans Kraat.

Première: 22 februari 1985 in Vredeberg Lier

‘Greenwich' is een ontroerend tragi-komisch toneelspel over een ‘vastgeroeste' horlogemakersfamilie, een volks sociaal drama in de beste traditie van Walter Van den Broeck.

‘Greenwich' gaat ook op reis. Via het Comité Amateurtoneel België-Nederland (CABN) schrijft Teater zich met deze productie in voor een uitwisselingsproject met Nederland. Door het CABN wordt de kring gekoppeld aan de toneelvereniging ‘Castra' uit Kesteren (Gelderland). Zo speelt Teater ‘Greenwich' op 5 oktober 1985 in het Kesterse Dorpshuis.

Middelnederlands wagenspel
Regie: René Beyst

Cast: Jeannine Biscop, Liliane Vekemans, Frans Vercammen en Paul Wuyten

Première: 9 juni 1985 in Rustoord Paradijs Lier

Met ‘De Cluyt van Tielebuys', een folkloristische zedenschets, neemt Teater deel aan Lier Kermis 1985. Als gevolg van de regen kunnen de geplande voorstellingen op het Begijnhof op 9 juni 1985 niet doorgaan, waardoor de première wordt gespeeld in het rustoord Paradijs voor een derde leeftijdpubliek. Diezelfde dag wordt het wagenspel ook nog opgevoerd in Den Bril.

In 1986 reist de productie naar Halle (bij Brussel) en naar het Openluchtmuseum Bokrijk. Op 1 juni 1986, opnieuw ter gelegenheid van Lier Kermis, wordt alsnog op het Lierse Begijnhof opgetreden.

Auteur: Lode Pools
Regie: Frans Vercammen

Cast: Denise Verwerft

Première: 28 november 1984 in ‘De trein der traagheid' Antwerpen

Met ‘Zwijgen' programmeert Teater voor het eerst een monoloog. Denise Verwerft zet een gescheiden vrouw op de planken die praat tegen haar dochter. Er wordt een try-out gespeeld in het café ‘De trein der traagheid' in Antwerpen. Daarna volgen nog vijf voorstellingen op verschillende locaties.

In Mol wordt opgetreden in het kader van een éénakterfestival van FVST-Antwerpen en in Sint-Niklaas ter gelegenheid van éénakterfestival van het Comité Amateurtoneel België-Nederland (CABN). Er zijn twee voorstellingen in het Teater-café in Lier en één in Aartselaar.

Auteur: Curth Flatow
Regie: Guido Maeremans

Cast: Paul Wuyten, Béa Scheffer, Ronny De Groof, Frans Vercammen, Krisja Peeters, Ludo Claes, Bob Geraerts en Jeannine Biscop.

Première: 26 oktober 1984 in Vredeberg Lier

Teater zit volop in de periode van de komedies. In dit blijspel is heel wat werk voor de grime. De personages moeten tijdens het verloop van het stuk veertig jaar verouderen.

‘Het geld ligt op de bank !' scoort opnieuw de meeste punten in het festival ‘Armand Coenen' van de Antwerpse provinciale afdeling van FVST.