Auteur: Françoise Dorin
Regie: Guido Maeremans

Cast: Rita Lodewijckx, Liliane Vekemans, Jeannine Biscop en Ronny De Groof.

Première: 25 februari 1984 in Vredeberg Lier

In deze komedie dulden drie vrouwen geen mannen meer in hun leven. Tot ze besluiten een door zijn vrouw in de steek gelaten buurman er weer bovenop te helpen.

De hele bezetting van deze productie is afkomstig uit de Lierse wijk Zevenbergen. Ook onder het talrijk publiek zijn de bewoners van deze wijk sterk vertegenwoordigd.

Auteur: Frans Ceusters
Regie: Frans Vercammen

Cast: Paul Wuyten, Jan Lyssens, Ludo Claes, Mia Leysen en Frans Vercammen.

Figuratie: Carolien Augustijnen, Stijn Augustijnen, Ann Claes, Bart Claes, Tim Daems, Raf Daems, Jan Vercammen en Bart Vercammen.

Muzikanten: Jos Evenepoel, Geert Thys, Jos Vermosen en Josefa Van Nuffel.

Première: 24 juni 1984 in Den Bril Lier

Voor Lier Kermis 1984 programmeert Teater zijn eerste kinderproductie: ‘Clown zoekt werk'. Voor en met kinderen (in de figuratie allemaal kinderen van Teaterleden) wordt een circusvoorstelling gebracht met een live-orkest. Aan vormgeving en kostumering wordt veel aandacht besteed, ‘Clown zoekt werk' kan daarom echt als een voorloper van de latere grote Jeugd Teater-producties beschouwd worden.

De productie komt ook op het reisprogramma van de kring. Tussen juni 1984 en november 1985 worden een tiental voorstellingen van ‘Clown zoekt werk' gespeeld in Lier, Mortsel, Nijlen, Hove, Antwerpen, Hoboken, Willebroek en Grobbendonk. Gezien de lange looptijd van deze productie moet regisseur Frans Vercammen enkele keren invallen als circusdirecteur of monsieur Magic, maar Paul Wuyten is steeds op post als clown August.

‘Clown zoekt werk' luidt ook de integratie in van Teater Lier in het Ontmoetingscentrum Den Bril.

Auteur: José Bethencourte
Regie: Guido Maeremans

Cast: Paul Wuyten, Béa Scheffer, Hans Kraat, Denise Verwerft, Pierre Van de Velde, Ronny De Groof, Frans Vercammen en Ludo Claes.

Première: 21 oktober 1983 in Vredeberg Lier

Een blijspel met een boodschap. Een taxi-chauffeur heeft de paus ontvoerd om een moment van wereldvrede te creëren. Pierre Van de Velde (Schoolbond Lier) speelt als ‘de paus' een opgemerkte gastrol.

Met ‘De dag dat de paus ontvoerd werd' neemt Teater deel aan de wedstrijd ‘Armand Coenen', een festival van de Antwerpse provinciale afdeling van FVST en aan het landelijk ‘Verwelkomingstornooi' van FVST. In beide wedstrijden wint Teater de eerste prijs!